(untitled) (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2021)
Článok ja zameraný na porovnanie jazdných vlastností nákladných železničných podvozkov pri prejazde oblúkov s malých polomerov. Porovnávanými podvozkami je konvenčný podvozok Y25 a podvozok s radiálne nastaviteľnými dvojkolesiami TVP-NG2. Dôraz bol kladený na vplyv použitého profilu hlavy koľaje a tiež na dopad opotrebenia hlavy koľaje na jazdné a prevádzkové vlastnosti podvozkov.