Možnosti testování čel tramvají s ohledem na kolizi s chodcem (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2025)
Tato práce se zabývá některými důsledky připravovaného legislativního požadavku, který se týká konstrukce čel tramvají a vozidel lehké stavby s ohledem na kolizi s chodcem. Tato legislativa může vést k potřebě využití validovaného modelu figuríny, který prozatím není k dispozici. Je proto nastíněna možnost převzetí řešení z automobilového průmyslu.
Keywords: figurína; čelo tramvaje; srážka; impaktor