Inovace v oblasti nedestruktivního testování náprav dvojkolí železničních nákladních vozů (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2025)
Příspěvek je zaměřen na diagnostiku náprav dvojkolí železničních nákladních vozů ve smyslu nedestruktivního testování v rámci údržby. Popisuje stávající standardní přístup včetně výhod a rizik, které vedly k výzkumu a vývoji nového zkušebního zařízení.
Keywords: náprava dvojkolí; nedestruktivní testování; metoda vířivých proudů; zkušební zařízení